Yeşil Küre , organik ürün ihracatını artıracak

Date:

Şirket, mevcut yerlerine ilave olarak Samsun’da TİGEM’e ait 20 bin dönümlük devlet arazisini de kiralayarak faaliyet alanlarını ve üretim oranlarını artırdı. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, “Türkiye’nin ilk organik yumurtasını üreterek girdiğimiz sektördeki yolumuza, organik tarım, organik tavuk ve organik büyükbaş alanlarını da katarak büyümeye devam ediyoruz. Gerek iç ve gerekse dış pazarlarda daha güçlü ve  etkin olarak ilerliyoruz.” diye konuştu.

 

İLK ORGANİK TAVUK ÜRETİCİSİ

2021 yılında bünyelerine süt işleme tesisini de kazandırdıklarını anlatan Ahmet Aydın, “12 yıl önce ülkemizin ilk organik tavuk ihracatını gerçekleştirdik. Yaklaşık dört yıl önce de süt işleme tesisimizi kurarak faaliyete geçirdik. Gelişen yatırımlarımızla doğru orantılı olarak bünyemizde çalışan sayımızı da artırdık. Yeni istihdam alanları oluşturarak ülkemize katkı sunduk. Gelecek yıllar içinde kapasite ve ürün çeşitliğine bağlı olarak çalışan sayımızı daha da artıracağız. Şu anda tesislerimizde elde ettiğimiz organik tavuk ve yumurtaları çeşitli ülkelere ihraç etmekteyiz. Hedefimiz yakın gelecekte bu ürünlere süt ürünlerimizi de eklemek olacak. Süt ürünleri ihracatımızın da başlamasıyla ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine olan katkımız daha da artmış olacak. Yurt içinde de zincir marketlerde kendi markamızla varolmaya, ürünlerimizin ulaşılabilirliğini artırmaya devam edeceğiz,” dedi.

30 MİLYON ADET YUMURTA ÜRETİMİ

Tesislerinde 200’ün üzerinde bölge insanına istihdam sağladıklarını anlatan Yeşil Küre Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, şöyle konuştu; “Samsun’da kurulu tesislerimizde yıllık yaklaşık 1 milyon broiler (etlik) üretme kapasitesine sahibiz. Bu üretimin yüzde beşlik dilimini dış pazarlara kalan bölümü ise iç pazara sunuyoruz. Tesislerimizde ayrıca 30 milyon adet yumurta üretimimiz var. Yumurta üretiminin de yüzde 30’luk dilimini ihracata veriyoruz. Kalan yumurtalarımızı ise iç pazar da değerlendiriyoruz. Ekilebilir tarım alanlarımızda ise her dönem yaptığımız planlamalarla dönüşümlü olarak çeltik, mısır, soya, buğday, kanola, yonca, fiğ ve tritikale üretiyoruz. Üretimlerimizden çeltik hariç kalan ürünlerimizi hayvan yemi olarak kendi iç tüketimimizde kullanıyoruz,” dedi

1200 BÜYÜKBAŞ

İşletmede yaklaşık 1200 büyükbaş mevcut. Sağımlık ineklerden 10 ton süt elde ediliyor.  Ahmet Aydın:“Bu sütlerin bir kısmını 2021’de üretime soktuğumuz fabrikamızda işleyerek süt, kefir, ayran, yoğurt, kaşar peyniri elde ediyoruz. İç piyasada zincir marketlerde ulaşılabilir durumda olan ürünlerimizin ihracatını yapmak da hedeflerimiz arasında,” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

spot_imgspot_img

Popular

Daha Fazla İçerik
Daha Fazla İçerik

Dış ticaret haddi Ocak ayında 87,9 olarak gerçekleşti

2024 yılı Ocak ayında 86,9 olarak elde edilmiş olan...

Tüketici güven endeksi 85,9 oldu

Tüketici güven endeksi, Şubat ayında 82,1 iken Mart ayında...

2025’in ilk 2 ayında kurulan şirket sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 azaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), 2025’in Ocak ve...

Bakan Bayraktar: “Gabar’da üretim 80 bin varile ulaştı”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’deki petrol...