Çınar Çelik, 20 Milyon Euro’luk yatırımı devreye aldı

Date:

Yarım asra yakın zamandır demir çelik sektöründe faaliyet gösteren şirketin Karadeniz Ereyli Organize Sanayi Bölgesinde işletmeye alınan Rulo Asitleme Tesis için düzenlediği açılış törenine Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Zonguldak Valisi Osman Hacibektaşoğlu, Zonguldak Milletvekilleri Saffet Bozkurt, Ahmet Çolakoğlu, Karadeniz Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Erdemir eski genel Müdürü Kerim Dervişoğlu, sanayiciler ve kalabalık bir davetli topluluğu ile protokol katıldı. 

Törende konuşma yapan Çınar Boru Genel Müdürü Ali Turan, 20 milyon euro yatırım maliyeti olan tesisinin tesisin çevre dostu olduğunu ve yatırımın 50 kişilik ek istihdam sağladığını belirtti. Turan; hizmete alınan tesisin, çeşitli ebatlarda ve kalitelerdeki ruloların asitle temizlenmesi sonucunda elde edilen ürünlerin özellikle otomotiv, beyaz eşya, makine gibi sektörlerde kullanılacağını ve üretim kapasitesinin 300 bin ton/yıl olduğunu ifade etti. 

AZİMLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Şirket Yönetim Kurulu Başkan Vekili Abdulkadir Çınar’da 1978 yılında kurucu Başkanları ve aile büyüğü Abdurrahman Çınar ile başlayan iş ve ticaret hayatlarındaki yolculuğun bugün itibariyle Düzce Akçakoca’da boru profil fabrikası ve Ereğli ilçesinde kurulu tesislerle sanayiye, üretime, istihdama katkı sağlayarak yola devam ettiğini belirterek  “ Rulo Asitleme tesisimiz de üretilecek her bir kilogram asitlenmiş sac, ülke ekonomisi için üretilecek katma değerli ürünler olması için azimle ve şevkle çalışmamıza devam edeceğiz ”diye konuştu. 

Katıldığı törende gerçekleştirilen yatırımdan dolayı sözlerine Çınar ailesini tebrik ederek başlayan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İSO 500 listesinde yer alan Çınar Boru Profil şirketinin yeni yatırımı Çınar Çelik Rulo Asitleme Tesisinin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “30 yıldır çok yakinen tanıdığım Çınar ailesinin bu 4’üncü imalat sanayi tesisinin açılışında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Yan tarafta bulunan Çınar Çelik Firması’nın da 2006 yılında açılışına o zamanki görevim olan MÜSİAD genel başkanlığı sırasında katılmıştım. 30 yıl önce tanıdığımda yılda 20 bin ton boru-profil üreten Akçakoca’daki Çınar Boru ile başlayan bu kalkınma ve gelişme yolunda bugün 200 bin ton üretim kapasitesine ulaşmak, Çelik Servisi ile bu genişletmek ve bugün de Rulo Asitleme Tesisini açmak Çınar ailesine nasip oldu” dedi. 

KİŞİ BAŞI GELİR 14 BİN DOLARA ÇIKACAK

Ülke ekonomisine katma değer sağlayan tüm müteşebbislerin başlarının tacı olduğunu söyleyen Bakan Bolat, “İşçi emekçilerimiz gibi, çiftçilerimiz gibi, memurlarımız gibi müteşebbislerimizin de ülkemize çok büyük katkıları var. 78 yılda 230 milyar dolara çıkardığımız milli gelirimizi son 21 yılda 1 trilyon 158 milyar dolara yükselttik. Kişi başı milli gelirimizi 3 bin 600 dolardan 13 bin 110 dolara yükselttik. Bu yıl sonunda 14 bin dolarları göreceğiz. Yine 1980’de 3 milyar dolar olan, 2002’de 36 milyar dolar olan ihracatımızı 261 milyar dolara yükselttik. 20 yıl önce 14 milyar dolar olan hizmetler ihracatımızı 110 milyar dolara yükseltiyoruz. İşte bu istikrarlı yönetim, siyasi istikrar, başarılı ekonomi yönetimi ve kamu, özel sektör, tarım kesimi ile hizmetler sektörü ve sanayi hep birlikte başarılan önemli aşamadır, gelişmedir “diye konuştu. 

EREYLİ, ARTIK METAL BAŞKENTİ OLMUŞTUR

Doğal gazın karaya ulaşımı yükseldikçe Türkiye’nin enerji maliyetinin ve ithalata ödediği döviz giderinin azalacağına, ucuzlayan enerjiyle sanayinin ciddi ivme kaydedeceğine işaret eden Bolat, “Dünyanın gelişmiş ülkelerine, G7 ülkelerine baktığımızda şöyle bir ortak özellik görüyoruz; başta metal ve mühendislik, otomotiv sektörü ve bilgi teknolojilerinde oldukça gelişmiş olmaları” dedi. Bolat, Türkiye’nin metal ve çelik sektöründe dünyada 8., Avrupa’da bazen 1., bazen 2. sırada olduğunu, demir çelik ihracatının 30 milyar dolar sınırına yükseldiğini aktararak, demir çelik alanında bu yıl üretim ve ihracatta yüzde 10’a yakın artış olduğunu dile getirdi.

 

1960’lı yıllarda küçük bir kasaba olan Ereğli’nin, bugün 200 bin dolayında nüfusuyla bir sanayi şehri haline geldiğine dikkat çekerek “Ereğli, metal başkenti olmuştur. Aynı zamanda Zonguldak kömür madenciliğinin yanında bugün artık, Sakarya doğalgazımızın Filyos’ta karaya ulaştığı ve evlerimizi, sanayi kuruluşlarımızı ısıtacak bir doğalgaz merkezi üssü haline gelmektedir. An için Zonguldak’ın enerjide, imalatta, metal ve madencilikteki Türkiye ekonomisine katkıları çok büyüktür. Bu noktada hükümetimiz, bütün Türkiye’de olduğu gibi Zonguldak’ta da ekonominin, sanayinin gelişmesi için çok büyük teşvikler vermiş, çok büyük yatırımlar yaptı. Doğalgazın karaya ulaşımı daha da yükseldikçe, Türkiye’nin enerji maliyeti de, ithalata ödediği döviz gideri de azalacak ve daha ucuzlayan bir enerjiyle beraber sanayimiz çok ciddi bir ivme kaydedecektir” dedi. 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

spot_imgspot_img

Popular

Daha Fazla İçerik
Daha Fazla İçerik

Turfanda hasat edilen domates serada 28 TL’den alıcı buluyor

Hatay’da çiftçiler tarafından serada yetiştirilerek hasat edilen domates 28...

Kira geliri elde eden mükellefler dikkat

Erzincan Defterdarı Ramazan Özdemir kira geliri elde eden mükelleflerle...

Tatlıcılarda Ramazan bereketi

Bolu'da iftar sonrası tatlı keyfi yapmak isteyen vatandaşlar, tatlıcılara...

Ons altın 3 bin doların üzerini gördü

Ons altın 3 bin doların üzerine çıktı, gram altın...